مقدمه
میخائیل شولوخف، رماننویس برجسته روسی و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۱۹۶۵، در ۲۴ مه ۱۹۰۵ در وشنسکایا، منطقه دون کازاک، جنوب روسیه به دنیا آمد. شولوخف بیشتر به خاطر رمان حماسی خود “دن آرام” شناخته میشود که زندگی و سرنوشت کازاکهای دون را در دوران انقلاب روسیه و جنگ داخلی به تصویر میکشد.
دوران کودکی و تحصیلات
پدر شولوخف یک کشاورز و تاجر دام بود و مادرش یک دهقان اوکراینی. او در چندین مدرسه در منطقه دون تحصیل کرد و بعدها به مسکو نقل مکان کرد تا به عنوان روزنامهنگار فعالیت کند. با این حال، برای تأمین مخارج زندگی خود مجبور به انجام کارهای دستی شد و سپس به زادگاهش بازگشت تا بر نوشتن تمرکز کند.
فعالیتهای ادبی
شولوخف در سن ۱۷ سالگی شروع به نوشتن کرد و اولین مجموعه داستانهای کوتاه خود با عنوان “داستانهای دون” را در سال ۱۹۲۶ منتشر کرد. معروفترین اثر او، “دن آرام”، ۱۲ سال طول کشید تا تکمیل شود و به عنوان شاهکاری از رئالیسم سوسیالیستی شناخته میشود. او همچنین “زمین بکر برانگیخته” را نوشت که به جمعآوری زمینهای منطقه دون میپردازد.
مشارکتهای سیاسی
شولوخف در سال ۱۹۳۲ به حزب کمونیست پیوست و در سال ۱۹۶۱ عضو کمیته مرکزی شد. او نماینده شوراهای عالی و عضو آکادمی علوم شوروی بود.
میراث
آثار شولوخف به خاطر تصویر واقعگرایانه از مبارزات و مقاومت مردم روسیه مورد تحسین قرار میگیرند. رمان “دن آرام” همچنان یکی از پرخوانندهترین آثار داستانی شوروی است.