Logo true - Copy

جهان آرمانی

وب‌سایت رسمی نیما شهسواری

جهان آرمانی

وب‌سایت رسمی نیما شهسواری

برخی از آثار منتشر شده از همراهان وب‌سایت جهان آرمانی

به اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

متن اثر

 

سیمین بهبهانی

 

 

مقدمه

 

 

سیمین بهبهانی، یکی از نویسندگان، شاعران و غزل‌سرایان برجسته معاصر ایران، با نام مستعار “سیمین بهبهانی” یا “سیمین بهبهانی” (زاده ۲۸ تیر ۱۳۰۶ – درگذشته ۲۸ مرداد ۱۳۹۳)، مشغول خلق اشعار و آثار ادبی بود. او به عنوان عضوی از کانون نویسندگان ایران، نقش مهمی در حوزهٔ ادبیات فارسی معاصر ایفا کرد. سیمین بهبهانی طی زندگی خود بیش از ۶۰۰ غزل نوشت و این آثار در بیست کتاب منتشر شده‌اند.

 

آثار ادبی او شامل موضوعات گوناگونی همچون عشق به وطن، زمین‌لرزه، انقلاب، جنگ، فقر، تن‌فروشی، آزادی بیان و حقوق برابر برای زنان است. سیمین بهبهانی با استفاده از وزن‌های بی‌سابقه در شعر فارسی، به عنوان “نیمای غزل” شناخته می‌شود.

 

او دو بار در سال‌های ۱۹۹۹ و ۲۰۰۲، به عنوان نامزد جایزه نوبل ادبیات اعلام شد و همچنین از جوایز متعدد بین‌المللی دریافت کرد. آثار ادبی سیمین بهبهانی به دلیل موضوعات عمیق، زبان شاعرانه و غنا در انتقال احساسات و افکار، جایگاه خاصی در ادبیات معاصر ایران دارند.

 

زندگی سیمین

 

 

سیمین بهبهانی با نام اصلی سیمین خلیلی، در ۲۸ تیر ۱۳۰۶ در تهران به دنیا آمد. وی از خانواده‌ای هنرمند و فرهنگی به دنیا آمده بود. پدرش عباس خلیلی، شاعر و نویسنده شهیر، نقش بزرگی در اشاعهٔ علم و ادبیات در خانواده داشت. او به دو زبان فارسی و عربی شعر می‌سرود و همچنین ترجمه‌هایی از شاهنامهٔ فردوسی به عربی انجام داده بود. همچنین، فخرعظما ارغون، مادر سیمین بهبهانی، نیز از خانمان متعلق به خاندان ارغون بوده و در زمینهٔ آموزش زبان‌های فارسی و عربی فعالیت داشته است.

 

پس از ازدواج والدینش در سال ۱۳۰۹، در سال ۱۳۱۳، والدین سیمین به هم جدا شدند و مادرش با عادل خلعتبری ازدواج کرد. فخرعظما ارغون نیز به عنوان معلم زبان فرانسه در سازمان آموزش و پرورش خدمت می‌کرد.

 

این محیط فرهنگی و آموزشی که در خانوادهٔ سیمین وجود داشت، تأثیر بسزایی در شکل‌گیری تفکرات و علاقه‌های ادبی او داشت.

سیمین بهبهانی در سال ۱۳۲۵ با حسن بهبهانی ازدواج کرد و از این ازدواج دو پسر به نام‌های علی و حسین و یک دختر به نام امید به دنیا آورد. حسن بهبهانی، دوبلور و صداپیشهٔ معروف ایرانی، به عنوان داماد او شناخته می‌شد.

 

در سال ۱۳۴۹، سیمین از حسن بهبهانی جدا شد و در همان سال با منوچهر کوشیار که در دوران دانشجویی با او آشنا شده بود، ازدواج کرد. منوچهر کوشیار تا تیرماه ۱۳۶۳ به عنوان همسر سیمین بهبهانی در کنار او بود و در این تاریخ به دلیل عارضهٔ قلبی درگذشت.

 

زندگی حرفه‌ای سیمین بهبهانی

 

 

سیمین بهبهانی، نویسنده، شاعر، و غزل‌سرا، متولد ۲۸ تیر ۱۳۰۶ در تهران، از شخصیت‌های برجستهٔ ادبی و فرهنگی ایران است. او دارای بیش از ۶۰۰ غزل است که در بیست کتاب منتشر شده، و شعرهایش موضوعات متنوعی از جمله عشق به میهن، زمین‌لرزه، انقلاب، جنگ، فقر، تن‌فروشی، آزادی بیان و حقوق برابر برای زنان را دربرمی‌گیرد. او به خاطر سرودن غزل فارسی با وزن‌های بی‌سابقه به “نیمای غزل” شهرت دارد.

 

سیمین بهبهانی در حوزهٔ آموزش و پرورش برای سی سال به تدریس پرداخته و شغلی مرتبط با رشتهٔ حقوق را نپذیرفته است. او عضو انجمن ادبی ایران و سپس عضو شورای شعر و موسیقی شده و در سال ۱۳۴۸ به عنوان یکی از اعضای اصلی این شورا فعالیت نمود. سیمین بهبهانی همچنین در شورای موسیقی رادیو و تلویزیون ملی ایران و در کانون نویسندگان ایران حضور داشته است.

 

وی از شاعرانی بود که ترانه‌هایش توسط خوانندگان مشهوری چون محمدرضا شجریان، لیلا فروهر، الهه، فرامرز اصلانی، اکبر گلپایگانی و دیگران خوانده شده‌اند.

 

سیمین بهبهانی در سال ۱۳۷۸ مدال کارل فون اوسی یتسکی از سازمان جهانی حقوق بشر در برلین دریافت کرد و همچنین جایزه لیلیان هیلمن / داشیل هامت از سازمان دیده‌بان حقوق بشر را دریافت نمود. او در سال ۱۳۸۶ برنده جایزهٔ بیتا شد و در سال ۱۳۹۲ جایزهٔ یانوش پانونیوش اهدا شد.

 

سیمین بهبهانی، با شعر مشهور “دوباره می‌سازمت وطن” در سال ۱۳۵۹ به تألیف پرداخت، که توسط داریوش اقبالی خوانده شد و توسط باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در پیامی تلویزیونی به ایرانیان به مناسبت نوروز ۱۳۹۰ ترجمه شد.

 

در نگاه قدمعلی سرامی، دوستی صمیمی سیمین بهبهانی، شعر وی به عنوان یک تلفیق زیبا از شاخصه‌های شعر اجتماعی و غزل مطرح می‌شود. او این توازن را در شعرهایش با ظرافت حاصل از تلاقی شعرهای قدیمی و مدرن نشان می‌دهد. سرامی توجیه می‌کند که سیمین بهبهانی توانسته است قالب شعری را از شاعران گذشته به دست آورده و در عین حال موضوعات، اندیشه‌ها و مضامین خود را از زمان خود برجسته کند. او از طریق توصیف زیبای شعر، این تلاقی قدرتمند را در غزل‌های خود بازنموده و در آن‌ها به نوعی ارتباط بین شعر کهن و مدرن برقرار کرده است. سیمین به‌جای دور انداختن قالب قدیمی، آن را حفظ کرده و در کنار آن شاعری نوپردازی را به اجتماع معاصر خود ارائه داده است.

 

فعالیت‌های اجتماعی سیمین بهبهانی

 

 

در تابستان ۱۳۶۷، در زمان اعدام دسته‌جمعی زندانیان عقیدتی سیاسی ایران، سیمین بهبهانی با شعری به نام “ای مادران” اعتراض خود را به این اعدام‌ها اعلام کرد. وی حضور فعال در تجمعات اعتراضی جنبش زنان ایران نیز داشت و حتی از ضرب و شتم افراد نیروی انتظامی به شخص خود شکایت کرد، اما به گفته وکیلش، نسرین ستوده، پروندهٔ این شکایت به‌طور ناعادلانه بسته شد.

 

در شرایطی که قرار بود به پاریس برود، اما با ممانعت مأموران امنیتی روبرو شد و گذرنامه‌اش توسط آنها توقیف شد. حتی در سن ۸۲ سالگی و در حالی‌که نابینا شده بود، با بازداشت و بازجویی در فرودگاه مواجه شد. این اقدام از سوی مأموران امنیتی نشان از تشویق نظام به ممانعت از فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی او داشت.

 

سیمین بهبهانی به عنوان یک شاعر و فعال حقوق زنان به مدت سال‌ها در ایران فعالیت داشت. او از محل ریاست افتخاری هیئت امنای کتابخانه صدیقه دولت‌آبادی خدمت می‌کرد.

 

بیماری و درگذشت سیمین

 

 

 

سیمین بهبهانی، شاعر و فعال حقوق زنان ایرانی، که بیش از شش دهه به خدمت ادبی و فرهنگی کشور اشتغال داشت، درگذشت. او در تاریخ ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ در بیمارستان پارس تهران دار فانی را وداع گفت. سیمین بهبهانی در سن ۸۷ سالگی به علت بیماری قلبی ریوی از دنیا رفت.

 

شاعر معاصر ایران، با تجسم و انتقال مضامین متنوع اجتماعی و فرهنگی به شعرهای خود، توانست ارزش‌ها و ایده‌های مختلف را به اشعار خود جلب کند. او با شعرهایی که تاریخ و روح اجتماعی ایران را در خود جای داد، تبدیل به یک آیینه از احساسات و اندیشه‌های ایرانیان شد. شعر سیمین بهبهانی همچنان به عنوان یک نمایانگر غنا و ژرفای ادبیات فارسی باقی خواهد ماند.

 

در مراسم تشییع و خاکسپاری این فرزند بزرگ ادبیات ایران، جمعیت بزرگی از دوستداران و طرفدارانش به تالار وحدت آمدند. شخصیت‌های برجسته فرهنگی و هنری نیز در مراسم حضور یافته و از زندگی و اثرات ادبی این هنرمند بزرگ یاد کردند.

 

سرانجام، پیکر سیمین بهبهانی در آرامگاه شماره ۷۲ بهشت زهرا که محل خاکسپاری خانواده پدری او است، به خاک سپرده شد. این درود بر او، یکی از بزرگترین شخصیت‌های ادبی و فرهنگی ایران، در دل هموطنان و هوادارانش جاودان خواهد ماند.

 

به ادعای داماد بهبهانی، او در وصیت خود گفته بود: «مرا یا در امامزاده طاهر کنار شوهر و نوه‌ام یا در آرامگاه خانوادگی کنار گور پدرم در بهشت زهرا به خاک بسپارید.» فرزندان او، با وجود تلاش‌های فراوان برای اجرای این وصیت که دفن در گورستان امامزاده طاهر را پیش‌نهاد می‌کرد، موفق به اخذ اجازه از شهرداری کرج و دولت نشدند. تا جایی که پیکر او سه روز در بیمارستان نگه داشته شد و در نهایت در تاریخ ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ از مقابل تالار وحدت تشییع و در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد. در این مراسم، برخی از شاعران معروف ایران که عضو کانون نویسندگان بودند، از شرکت در تشییع و خاکسپاری امتناع کردند. رئیس‌دانا نیز در ادعایی اعلام کرد که مراسم تشییع را تحریم کرده‌اند و اعضای کانون اجازه سخنرانی در مراسم را ندارند. او در مصاحبه‌های بعدی خود اظهار کرد که نظر او شخصی بوده و نمایندهٔ نظر کانون نیست. همچنین افزود که تصمیم‌گیری نهایی در مورد محل تشییع و تدفین بدون مشورت با اعضای کانون انجام شده و آگهی داده شده است.

 

 

شعر هوو از سیمین بهبهانی

 

 

شب نخفت و تا سحر بیدار ماند

نفرتی ذرّات جانش را جوید

کینه یی، چون سیلی از سُرب مذاب

در عروق دردمند او دوید

همچو ماری، چابک و پیچان و نرم

نیمه شب بیرون خزید از بسترش

سوی بالین زنی آمد که بود

خفته در آغوش گرم همسرش

زیر لب با خویش گفت: «آن روزها

همسر من همدم این زن نبود –

این سلیمانی نگین تابناک

این چنین در دست اهریمن نبود!»

«آه! این مردی که این سان خفته گرم

در کنار این زن آشوبگر

جای می داد اندر آغوشش مرا

روزگاری گرم تر، پرشورتر»

«زیر سقف کلبه یی تاریک و تنگ

زیستن نزدیک دشمن، مشکل است

من سیه بخت و غمین و تنگدل

او دلش از عشق روشن، مشکل است…»

«آن چه کردم از دعا و از طلسم

رو سیاهی بهر او حاصل نشد

آن چه جادو کرد او از بهر من

با دعای هیچ کس باطل نشد!»

«طفل من بیمار بود، اما پدر

نقل و شیرینی پی این زن خرید

من به سختی ساختم تا بهر او

دستبند و جامه و دامن خرید»

«وه، چه شب ها این دو تن سر مست و شاد

بر سرشک حسرتم خندیده اند

پیش چشمم همچو پیچک های باغ

نرم در آغوش هم پیچیده اند»

لحظه یی در چهر آن زن خیره ماند

دیده اش از کینه آتشبار بود

در سیاهی، چهر خشم آلوده اش

چون مس ِ پوشیده از زنگار بود

دست لرزانش به سوی آب رفت

گَرد ِ بی رنگی میان جام ریخت

قطعه های گرم و شفاف عرق

از رخ آن دیو خون آشام ریخت

«باید امشب، بی تزلزل، بی دریغ

کار یک تن زین دو تن یکسر شود

یا مرا همسر بماند بی رقیب

یا رقیب سفله بی همسر شود»

پس به آرامی به بستر بازگشت

سر نهان در زیر بالاپوش کرد

دیده را بر هم فشرد اما به جان

هر صدایی را که آمد، گوش کرد

ساعتی بگذشت و کس پنداشتی

جام را بگرفت و بر لب ها نهاد

جان میان بستر از جسمش گریخت

لرزه بر آن قلب بی پروا فتاد

دیده را بگشود تا بیند کدام

جامهٔ مرگ و فنا پوشیده بود

همسرش را با رقیبش خفته دید

لیک طفلش، جام را نوشیده بود

چون سپند از جای و جست و، بی درنگ

مانده های جام را، خود سرکشید

طفل را بر دوش افکند و دوید

نعره ها از پردهٔ دل بر کشید

«وای!… مَردم! مادری فرزند کشت!

رحم بر چشمان گریانش کنید

طفل من نوشیده زهری هولناک –

همتی! شاید که درمانش کنید…»

مشخصات اثر : سیمین بهبهانی

بیشتر از بینش نوین بدانید

بینش نوین

کتاب‌های صوتی نیما شهسواری در شبکه‌های اجتماعی

از طرق زیر می‌توانید فرای وب‌سایت جهان آرمانی در شبکه‌های اجتماعی به آثار صوتی نیما شهسواری دسترسی داشته باشید

توضیحات پیرامون درج نظرات

پیش از ارسال نظرات خود در وب‌سایت رسمی جهان آرمانی این توضیحات را مطالعه کنید.

برای درج نظرات خود در وب‌سایت رسمی جهان آرمانی باید قانون آزادی را در نظر داشته و از نشر اکاذیب، توهین تمسخر، تحقیر دیگران، افترا و دیگر مواردی از این دست جدا اجتناب کنید.

نظرات شما پیش از نشر در وب‌سایت جهان آرمانی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت نداشتن مغایرت با قانون آزادی منتشر خواهد شد.

اطلاعات شما از قبیل آدرس ایمیل برای عموم نمایش داده نخواهد شد و درج این اطلاعات تنها بستری را فراهم می‌کند تا ما بتوانیم با شما در ارتباط باشیم.

برای درج نظرات خود دقت داشته باشید تا متون با حروف فارسی نگاشته شود زیرا در غیر این صورت از نشر آن‌ها معذوریم.

از تبلیغات و انتشار لینک، نام کاربری در شبکه‌های اجتماعی و دیگر عناوین خودداری کنید.

برای نظر خود عنوان مناسبی برگزینید تا دیگران بتوانند در این راستا شما را همراهی و نظرات خود را با توجه به موضوع مورد بحث شما بیان کنند.

توصیه ما به شما پیش از ارسال نظر خود مطالعه قوانین و شرایط وب‌سایت رسمی جهان آرمانی است برای مطالعه از لینک‌های زیر اقدام نمایید.

بخش نظرات

می‌توانید نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را از طریق فرم زبر با ما و دیگران در میان بگذارید.
0 0 آرا
امتیازدهی
اشتراک
اطلاع از
guest
نام خود را وارد کنید، این گزینه در متن پیام شما نمایش داده خواهد شد.
ایمیل خود را وارد کنید، این گزینه برای ارتباط ما با شما است و برای عموم نمایش داده نخواهد شد.
عناون مناسبی برای نظر خود انتخاب کنید تا دیگران در بحث شما شرکت کنند، این بخش در متن پیام شما درج خواهد شد.

0 دیدگاه
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات

تازه‌ترین آثار منتشر شده از همراهان وب‌سایت جهان آرمانی

باورهای بینش نوین

راه‌های ارتباط با بینش نوین

راهنما پروفایل

راهنمایی‌های لازم برای ویرایش پروفایل و حساب کاربری شما
زندگی‌نامه

در این بخش می‌توانید توضیح کوتاهی درباره‌ی خود مطرح کنید، در نظر داشته باشید که این بخش را همه‌ی بازدیدکنندگان خواهند دید، حتی میهمانان، در صورت دیدن لیست اعضا و در مقالات و نگاشته‌های شما

کشور و سن شما

کشور انتخابی محل سکونت شما تنها به مدیران نمایش داده خواهد شد و انتخاب آن اختیاری است

تاریخ تولد شما به صورت سن قابل رویت برای عموم است و انتخاب آن بستگی به میل شما دارد

باورهای من

گزینه‌های در پیش رو بخشی از باورهای شما را با عموم در میان می‌گذارد و این بخش قابل رویت عمومی است، در نظر داشته باشید که همیشه قادر به تغییر و حذف این انتخاب هستید با اشاره‌ی ضربدر این انتخاب حذف خواهد شد

راه‌های ارتباطی

در این بخش می‌توانید آدرس شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت خود را با مخاطبان خود در میان بگذارید برخی از این آدرس‌ها با لوگو پلتفرم و برخی در پروفایل شما برای عموم به نمایش گذاشته خواهد شد

حساب کاربری

در این بخش می‌توانید نام و نام خانوادگی، آدرس ایمیل و همچنین رمز عبور خود را ویرایش کنید همچنین می‌توانید اطلاعات خود را از نمایش عمومی حذف کنید و به صورت ناشناس در وی‌سایت جهان آرمانی فعالیت داشته باشید

راهنما ثبت‌نام

راهنمایی‌های لازم برای ثبت‌نام در وب‌سایت جهان آرمانی
نام کاربری

نام کاربری شما باید متشکل از حروف لاتین باشد، بدون فاصله، در عین حال این نام باید منحصر به فرد انتخاب شود

نام و نام خانوادگی

نام و نام خانوادگی شما باید متشکل از حروف فارسی باشد، بدون استفاده از اعداد 

در نظر داشته باشید که این نام در نگاشته‌های شما و در فهرست اعضا، برای کاربران قابل رویت است

ایمیل آدرس

آدرس ایمیل وارد شده از سوی شما برای مخاطبان قابل رویت است و یکی از راه‌های ارتباطی شما با آنان را خواهد ساخت، سعی کنید از ایمیلی کاری و در دسترس استفاده کنید

رمز عبور

رمز عبور انتخابی شما باید متشکل از حروف بزرگ، کوچک، اعداد و کارکترهای ویژه باشد، این کار برای امنیت شما در نظر گرفته شده است، در عین حال در آینده می‌توانید این رمز را تغییر دهید

قوانین

پیش از ثبت‌نام در وب‌سایت جهان آرمانی قوانین، شرایط و ضوابط ما را مطالعه کنید

با استفاده از منو روبرو می‌توانید به بخش‌های مختلف حساب خود دسترسی داشته باشید

  • دسترسی به پروفایل شخصی
  • ارسال پست
  • تنظیمات حساب
  • عضویت در خبرنامه
  • تماشای لیست اعضا
  • بازیابی رمز عبور
  • خروج از حساب

عضویت در خبر نامه وب‌سایت جهان آرمانی

پرتال دسترسی به آثار

blank

در دسترس نبودن لینک

در حال حاضر این لینک در دسترس نیست

بزودی این فایل‌ها بارگذاری و لینک‌ها در دسترس قرار خواهد گرفت

در حال حاضر از لینک مستقیم برای دریافت اثر استفاده کنید

چرا ثبت نام در وب‌سایت جهان آرمانی؟

شما با ثبت نام در وب‌سایت جهان آرمانی می‌توانید در پیشبردن اهداف ما برای رسیدن به جهانی در آزادی و برابری مشارکت کنید

وب‌سایت جهان آرمانی بستری است برای انتشار آثار نیما شهسواری به صورت رایگان

بی‌شک برای دستیابی به این آثار دریافت مطالعه و … نیازی به ثبت نام در این سایت نیست

اما شما با ثبت‌نام در وب‌سایت جهان آرمانی می‌توانید در این بستر نگاشته‌های خود را منتشر کنید

این را در نظر داشته باشید که تالار گفتمان دیالوگ از کمی پیشتر طراحی و از خدمات ما محسوب می‌شود که بی‌شک برای درج مطالب شما بستر کامل‌تری را فراهم آورده است،

 

ثبت آثار

blank

توضیحات

پر کردن بخش‌هایی که با علامت قرمز رنگ مشخص شده است الزامی است.

در هنگام درج بخش اطلاعات دقت لازم را به خرج دهید زیرا در صورت چاپ اثر شما داشتن این اطلاعات ضروری است

بخش ارتباط، راه‌هایی است که می‌توانید با درج آن مخاطبین خود را با آثار و شخصیت خود بیشتر آشنا کنید، فرای عناوینی که در این بخش برای شما در نظر گرفته شده است می‌توانید در بخش توضیحات شبکه‌ی اجتماعی دیگری که در آن عضو هستید را نیز معرفی کنید.     

شما می‌توانید آثار خود را با حداکثر حجم (20mb) و تعداد 10 فایل با فرمت‌هایی از قبیل (png, jpg,avi,pdf,mp4…) برای ما ارسال کنید،

در صورت تمایل شما به چاپ و قبولی اثر شما از سوی ما، نام انتخابی شامل عناوینی است که در مرحله‌ی ابتدایی فرم پر کرده‌اید، با انتخاب یکی از عناوین نام شما در هنگام نشر در کنار اثرتان درج خواهد شد.

پیش از انجام هر کاری پیشنهاد ما به شما مطالعه‌ی قوانین و شرایط وب‌سایت رسمی جهان آرمانی است برای این کار از لینک‌های زیر اقدام کنید.

تأیید ارسال پیام

پیام شما با موفقیت ارسال شد

ایمیلی از سوی وب‌سایت جهان آرمانی در راستای تأیید ارسال پیام دریافت خواهید کرد

در صورت نیاز به تماس و درج صحیح اطلاعات، با شما تماس گرفته خواهد شد.

تأیید ارسال فرم

فرم شما با موفقیت ثبت شد

ایمیلی از سوی وب‌سایت جهان آرمانی در راستای تأیید ارسال فرم دریافت خواهید کرد

در صورت نیاز به تماس و درج صحیح اطلاعات، با شما تماس گرفته خواهد شد.